dinsdag 2 september 2014

Welkom in de sterrenklas bij juf Kim


Maandag: Sing me a song…
Op maandag beginnen we een nieuw thema en dan leren we nieuwe liedjes of versjes, zo hebben we tijd genoeg om deze voldoende in te oefenen.

Dinsdag: Mijn potlood maakt krullen…
Op dinsdag doen we aan schrijfdans. We vertrekken vanuit een verhaal of een liedje. Op basis daarvan gaan we grof motorisch bewegen (grote vloeiende bewegingen) Die bewegingen zetten we dan om in tekeningen op de grond of de speelplaats met krijtjes… om ze tot slot op papier te vereeuwigen met verf, wasco ’s en andere materialen.

Woensdag: Er was eens…
Op woensdag gaan we afwisselend (K3a-  K3b) 1x/maand turnen in het ouderlingentehuis. Onze juf neemt ons elke woensdag mee in de sprookjes wereld… en vertelt ons steeds een anders sprookje.

Donderdag: Bonjour Flonflon…
Op donderdag komt ons Franse schaapje Flonflon op bezoek. Zij komt verhaaltjes vertellen, Franse versjes, liedjes brengen en we spelen spelletjes en Français. Zo maken we onze kinderen vertrouwd met de Franse Klanken op een speelse manier.

Vrijdag: We spelen een spel vandaag …
Op vrijdag spelen we een gezelschapsspel dat gekozen wordt door het kindje van de dag… Zo leert een kind terug plezier te hebben in een spel.
Op vrijdag na een thema (thema = +- 2 weken) evalueren we het thema en maken een visueel verslagje , na deze evaluatie praten we over een nieuw thema. Leuke ideeën zijn welkom en hieruit vloeit dan een nieuw thema voor de komende weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten